Zülfikar Kolye

In Alevilik Hakkında Herşey, Duyurular, Genel Haberler 4283 views

Zülfikar Kolye

Günümüzde sembollerin önemi herkes tarafından bilinmektedir. İstisnasız her toplumun kendine has bazı sembolleri vardır.Bu anlamda Alevi kimliğini dışa vurmanın açıkça belli etmenin sembollerinden biri Zülfikar’dır. Zülfikar Hz. Ali’nin ucu çatallı kılıcına verilen isimdir. Sözlükte “sahip” anlamına gelen “Zu” ile “omurga, boğum” anlamına gelen “Fikar” kelimelerinin birleşmesiyle oluşan Zülfikar efendimiz Muhammed Mustafa S.A.V ‘e gökten inmiş bir kılıçtır. Peygamber efendimiz ise bu kılıcı savaş öncesinde Hz Ali’ye vermiştir.  Zülfikar’ın tarihsel işlevi çok önemlidir ve bu tarihsel önemlilik günümüzde Zülfikar kolye biçiminde bir sembolle insanlar arasında güncel hale getirilmektedir. Zülfikar Kolyelerin yanı sıra yüzüklerin üstüne de işlenmekte, parmaklara takılan ve buna benzer birçok takınında sembolü haline gelen Zülfikar bir nevi Alevi olmanın da sembolü olmuş durumdadır.

zülfikar kolye

Geçmişten günümüze Alevilerin kullandığı bir sembol olmasına rağmen Zülfikar’ın belirgin şekilde ön plana çıkmasında birden fazla etmen vardır. Bunların başında Zülfikar’ın gerçek adaletin simgesi olduğu gelmektedir. Tarihsel ve gerçek Zülfikar her zaman haklıdan ve hakkaniyetten yana olmuştur. Yalnız her Zülfikar sembolünü taşıyan kişi Alevidir demek de doğru olmaz. Çünkü Hz. Ali efendimizi temsil eden bu sembol Hz Ali’yi sevenler tarafından da ilgi konusu olmuş ve beğenilmiştir. Zülfikar esas itibariyle Arapça bir kavramdır. Zülfikar denildiğinde ilk olarak akıllara Hz. Ali’nin kılıcı gelsede Zülfikar sembolü sıradan savaşlarda kullanılan, yani insan öldüren, kan döken bir kılıç değildir. Bu bağlamda Aleviliği yabancı bir kimsenin öğrenmesi ilk etapta çelişki duymasına neden olabilir. Fakat hiçbir zaman şiddeti, kanı, savaşları doğru bulan bir mezhep olmamıştır. Aksine insan ve insan sevgisi Aleviliğin merkezindedir. Dolayısıyla Alevilik inancı için Zülfikar bir savaş aracı değildir. Alevi toplumu için Zülfikar, haksızlığa uğramış ve adaletin herkes için insani bir hak olduğunu benimseyen bir sembolü temsil etmektedir. Bu yüzden Zülfikar kolyesiAlevilerde önem gösterilen ve birçok kişide bulunan bir kolyedir. Dediğimiz gibi sadece kolyeleri değil birçok ürüne sembol olan Zülfikar, Allah tarafından gönderilen ve hiçbir zaman savaş aracı olmayan bir semboldür.

Zülfikar kolyesi sevenler hemen sitemizi ziyaret ederek, 925 ayarında gümüş zülfikar kolyelerine, anında sahip olma imkanı yakalayabilirler.

Kaynak: http://www.zulfikarkolye.com

Satın almak için: http://www.zulfikarkolye.com

Tags: #gümüş zülfikar kolyesi #zülfikar Kolye #zülfikar kolye satış #zülfikar kolyesi

author
Author: 
    Alevilik Nedir? Kısa tanımı.
    Alevilik Nedir? Kısa tanımı.
    Alevilik, Türkiye’de yaşayan bir İslami inanç sistemidir.
    Alevi arkadaşlık
    Alevi arkadaşlık, Alevi inanç ve kültürüne dayalı

    Top
    Arkadaş arıyorum Arkadaşlık sitesi