Koray Avcı Alevi mi?

In Alevi Haberleri, Alevi Türküleri 17316 views

Koray Avcı son dönemde parlayan yıldızlarından birisidir.

korayavcialevi

Youtube gibi video sitelerinden amatörce yaptığı türkü ve şarkılarıyla önce internette fenomen haline geldi ve sonrasında yaptığı kliple tv müzik kanallarındada yerini almış başarılı bir sanatçıdır.

Koray Avcı ilk olarak Yetenek sizsinizde gördük.

Peki Koray Avcı alevimidir?

Kesin bir bilgi olmamasına rağmen Koray Avcı düzgün kişiliği ve hemen hemen her videosunda gördüğümüz boynunda Zülfikar kılıçlı kolyesi vardır.

Koray Avcı’nın Hayatı

KORAY AVCI KİMDİR?.

Ankara’da doğup büyüyen Koray Avcı, aslen Erzincan Tercan’lıdır.

Çocukluğundan beri resime ve müziğe karşı ilgisi vardır. Müzik yolculuğuna Ankara’daki bazı performans mekanlarında zaman zaman şarkı söyleyerek başlar.

Her ailenin arzu ettiği gibi Avcı ailesi de çocuklarının “ilim irfan sahibi” bir kişi olmasını ister ve onu pozitif bilim alanında öğrenim görmesinde ısrar ederler. Koray; istemeyerek de olsa, “Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünü” kazanıp, Ankara’yı, müziği ve hayallerini her şeyi askıya alıp Muğla’ya gider.

Muğla’da istediği ve sevdiği ortamı bulamasa da, hayatının akışını değiştirecek olan kırılmayı yaşar. Herşey sokakta gitar çalan bir arkadaşının yanına oturup şarkı söylemesiyle değişir. O günden sonra sokaklarda şarkı söylerler. Okul bittikten sonra Ankara’ya dönen Koray Avcı, daha önce çıktığı hiç bir yerde sahne alamaz. Bu kez sıra Ankara sokaklarındadır. Bir başka gitarcı arkadaşıyla beraber sokaklarda, hatta toplu taşım araçlarında çalmaya başlarlar. Bir gün metroda söylediği şarkının bir genç tarafından kaydedip paylaşılması ve bu videonun çok ilgi görmesi üzerine, Koray kendi videolarını çekip sosyal medyada yayınlamaya başlar. Sosyal medyada ilgi odağı olur ve paylaştığı videolar ciddi izleme sayılarına ulaşır.

Günden güne artan talep doğrultusunda gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında konserler verir. Güçlü ve samimi yorumu ile geniş bir dinleyici kitlesine ulaşır.

Yılda yaklaşık 250 konser veren Avcı, yolunun kesiştiği Ahmet Çelenk’le (DokuzSekiz Müzik) albüm yapmaya karar verir. 28 Ağustos 2015 ‘de ” Aşk İle” isimli ilk solo albümünü yayınlar. Albümde Neşet Ertaş, Mazlum Çimen, Saki Çimen, Soner Akalın, Zeliha Sıkık, Feyzullah Eti gibi önemli isimlerin eserlerinin yanı sıra söz ve müziği kendisine ve gitaristi Köksal Fındık’a ait olan 4 yeni şarkıya da yer verir.

“Aşk ile “ albümü çıktığı günden sonra uzun süre satış listelelerinin ilk sıralarında yer aldı. Albümün çıkış şarkısı “SEN”e Hasan Kuyucu yönetmenliğinde çekilen video klibin, izlenme rakamları milyonları bulur.

Ülke mozaiği ve dinamiğine uygun her yöreye ait şarkı ve türkülere kendi yorumunu katarak seslendiren Koray Avcı, kendi besteleri, şiirleri ve seyirci le sohbet tadında ilerleyen zaman zaman interaktif bir hal alan sahne performansı ile kendine özgü bir tarz yaratır.

Şarkıları seslendirdiği anda verdiği tebessüm yüzünden kendisine dinleyicileri tarafından konulan “Sesi Gülen Adam” lakabıyla bilinmekte.

Koray Avcı; müziğin yanı sıra ikinci defa girdiği sınav sonucunda kazandığı Çankaya Üniversitesi İç Mimarlık bölümünde öğrenimine devam etmektedir.

Tags: #koray avcı alevi #koray avcı alevi mi #koray avcı alevimi #koray avcı hayatı #koray avcı kimdir #koray avcı müzikleri #koray avcı nereli #koray avcı yaşı

author
Author: 
    Alevilik Nedir? Kısa tanımı.
    Alevilik Nedir? Kısa tanımı.
    Alevilik, Türkiye’de yaşayan bir İslami inanç sistemidir.
    O Ses Türkiye Dodan Alevimi?
    O Ses Türkiye Dodan Alevimi?
    O Ses Türkiye Dodan Özer Alevimi? Bildiğiniz

    Top
    Arkadaş arıyorum Arkadaşlık sitesi