Emine Tarhan CHP’den ayrıldıktan sonra yeni parti kuruyor? Anadolu Partisi

tarhan-yeni-parti-icin-dilekceyi-verdi_x_6687244_5038_z1

Parti, güneÅŸ ve ay çiçeÄŸinden oluÅŸan bir amblem kullanacak. Amblemdeki güneÅŸ, Anadolu ve umudu, ay çiçeÄŸi ise Trakya’yı sembolize ediyor.

Yeni partiye ‘Cumhuriyetçi Birlik Partisi’ adının da düşünüldüğü ancak Anadolu Partisi isminde karar kılındığı öğrenildi.

2 Ä°SÄ°MLE BÄ°RLÄ°KTE KURDU

Tarhan, partiyi emekli TuÄŸamiral Türker Ertürk ve Maltepe eski Belediye BaÅŸkanı Mustafa Zengin ile birlikte kurdu. Ertürk, 2010’da Harp Okulu Komutanıyken YAÅž’ta terfi ettirilmediÄŸi için istifa edip CHP’ye katılmıştı.

“CHP’YÄ° BÖLMEK İÇİN YOLA ÇIKMADIK”

Genel BaÅŸkan Yardımcısı olması beklenen eski Anavatan Partili Yunus YunusoÄŸlu, “CHP’yi bölmek için yola çıkmadık. CHP bugüne kadar bölünmedi de iktidar mı oldu” dedi.

“AK PARTÄ°LÄ° ÇOK KİŞİ VAR”

Yunus YunusoÄŸlu, 1 Aralık’ta Merkez Yönetim Kurulu’nun açıklanacağını belirterek, partinin genel seçime girecek durumda olduÄŸunu söyledi. YunusoÄŸlu, “Seçime girebilmek için 41 ilde örgütlenmek ve her ilin üçte birinde teÅŸkilat kurmak gerekiyor. Bu organizasyonu yaptık. TeÅŸkilatları ben oluÅŸturuyorum. Ä°zmir’den aralarında CHP, DSP, eski ANAVATAN, Demokrat Parti hatta AK Partili çok kiÅŸi var. Biz, CHP’ye karşı kurulan hizip partisi deÄŸiliz, bölen deÄŸiliz. Ä°ktidar iddiasındayız. Tabela partisi olmayacağız. CHPbugüne kadar bölünmedi de iktidar mı oldu? Hatta DSP ile seçim ittifakı yaptı da ne oldu?” diye konuÅŸtu.

Tags: #alevi partisi #anadolu partisi #chp istifa #emine ülke

author
Author: 
    Alevilik Nedir? Kısa tanımı.
    Alevilik Nedir? Kısa tanımı.
    Alevilik, Türkiye’de yaÅŸayan bir Ä°slami inanç sistemidir.
    Arkadaş Arıyorum
    Arkadaş Arıyorum
    İnternet ortamında yüzlerce arkadaşlık sitesi var. Ancak

    Top
    Arkadaş arıyorum Arkadaşlık sitesi